Over Lumage

Over Denty, Lumage, Firsty en Tandendoosje.com

 

Tandendoosje.COM is een webwinkel van Lumage.
Lumage is al sinds 1998 actief als ontwerper, producent en verkoper van tandendoosjes.

1998
Het eerste doosje werd in opdracht ontworpen onder de merknaam Denty. Bij dit doosje werden de tandjes ingestoken in een zachte pasta, deze pasta was afkomstig uit de dentale branche en bleef erg lang mooi kneedbaar.
Het doosje diende de melktandjes, een haarlokje en een notitieboekje te bevatten.
Meerdere concepten werden nader onderzocht, waarna uiteindelijk gekozen werd voor een bol, kindvriendelijk ontwerp met een tussenlichaam en 2 deksels.
Ondanks meerdere marktinspanningen sloeg het doosje niet echt aan, waarschijnlijk mede wegens de hoge prijs.

2005
We begonnen voor een nieuwe eigenaar onder een andere naam een ietwat gewijzigd doosontwerp te verkopen via internet.

Het ontwerp uit 1998 was vervaardigd uit een hoogwaardige kunststof, ABS, en een professionele pasta. Omdat dit te duur was werd er omgeschakeld naar een andere kunststof en pasta, beide met een mindere, maar acceptabele kwaliteit.

2011
Tot aan 2011 deden we veel aan marktontwikkeling en maakten we het tandendoosje steeds populairder in NL: elk jaar werden er meer verkocht.

In dit jaar introduceerde Lumage onder eigen beheer en eigen merknaam 'Firsty' een nieuw tandfixatiesysteem: gaten in schuim.
Eerst was er een rechthoekig doosje in kunststof, daarna een metalen rond doosje (Firsty Metal Box) en een kunststoffen rond doosje (Firsty Round).
Met name het laatste ontwerp is erg uitgekiend:
/ een minimaal materiaalgebruik. Het doosje is zeer dunwandig, kan echter uit een kinderhand vallen zonder te breken omdat de kunststof (SAN) zeer slagvast is.
/ een minimaal brandstofgebruik tijdens transport: door het ultra-lichte gewicht van zowel product als verpakking en door de kleine afmetingen is het transport milieuvriendelijk. Ook de totale productie in een kleine regio (NL en BE) draagt hieraan bij.
/ ontwerp en productie vinden plaats in NL en BE, waardoor de doosjes onder EU-omstandigheden, en dus ook zonder kinderarbeid geproduceerd worden.

 

2014
We ontwikkelden een zeer populair accessoire voor de Firsty, de naamring. Deze ring kon op maat 3d-geprint worden met daarin de naam van het kind.

2018
In 2018 beginnen we met deze site Tandendoosje.COM omdat we hier ook andere dan onze eigen tandendoosjes willen gaan verkopen.

Houd ons in de gaten!

2020

De Firsty Square is een modulair ontwerp dat in vele materialen gemaakt kan worden, varierend van hout, tot bamboe, vilt en karton.

Het is nog in ontwikkeling